Τσικνοπέμπτη στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Πιστοί στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, οι μαθητές, οι μαθήτριες, το εκπαιδευτικό και το διοικητικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη ως μέλη της μεγάλης μας οικογένειας.

Μικροί και μεγάλοι από τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της τοπικής μας Εκκλησίας, τήρησαν τις παραδόσεις της Πατρίδος μας, στους φιλόξενους χώρους των σχολικών μας μονάδων.

Η ζωντανή μουσική και τα παραδοσιακά τραγούδια, παρέσυραν όλους σε έναν μεγάλο κύκλο που αγκάλιαζε τους πάντες, δίνοντας, εκτός από χαρά και διασκέδαση, το μήνυμα της ενότητας και της ομοψυχίας.

Στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας, βρέθηκε σήμερα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, προκειμένου να χαρεί με τη χαρά των παιδιών και να τους δώσει τις ευχές του για καλή Σαρακοστή.

Παρέστη, επίσης, και ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ.Γρηγόρης Καψοκόλης ο οποίος ευχήθηκε και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του, εκ μέρους του Δημάρχου κ.Ιωάννη Μώραλη για την πιστή τήρηση των παραδόσεων και των εθίμων, τα οποία τα Εκπαιδευτήριά μας κρατούν ζωντανά και μεταλαμπαδεύουν στις νέες γενιές.

Comments are closed.