Μαθήτρια των εκπαιδευτήριων μας εκπροσώπησε το λύκειο στη βουλή των εφήβων

       Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, διοργάνωσε για το σχολικό έτος 2022-2023 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων με τίτλο: «Αφοπλίζοντας τη βία».

Ειδικότερα, η ΚΖ΄ Σύνοδος των υποψήφιων Εφήβων Βουλευτών επικεντρώθηκε στην επιστημονική προσέγγιση του πολυπαραγοντικού φαινομένου της βίας, επιδιώκοντας να εξετάσει τις προοπτικές και τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη σταδιακή καταπολέμηση και ελαχιστοποίησή του.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, φέτος, ο θεσμός της Βουλής των Εφήβων  «έλαβε σάρκα και οστά» με τη φυσική παρουσία των μαθητών, καθώς είχαν μεσολαβήσει τρία χρόνια αναστολής της λειτουργίας του, λόγω της πανδημίας. 

Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας, καθώς και από ελληνικά Λύκεια του εξωτερικού.

Το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας το εκπροσώπησε επάξια η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, η Χριστίνα Μωϋσόγλου, η οποία συμμετείχε ενεργά στις διαδραστικές δραστηριότητες του προγράμματος με έμφαση στην ψηφιακή βία (παιχνίδια γνωριμίας και αλληλεπίδρασης, επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Αθηνών, παρακολούθηση επιμορφωτικών βίντεο και της αρχαίας τραγωδίας «Βάκχες» του Ευριπίδη στο κηποθέατρο του Παπάγου, συμμετοχή σε ομάδες εργασίας, σύνταξη πορισμάτων με την καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων, επίδοση σχετικών επερωτήσεων στον υφυπουργό ανάπτυξης Μάξιμο Σενετάκη και άμεση συνάντηση μαζί του, ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών πάνω σε όλα τα είδη βίας και τις μορφές παιδικής κακοποίησης).

Το πρόγραμμα πρόσφερε στους μαθητές και στις μαθήτριες, εκτός από γνώση, βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρίες για προβληματισμό, διάλογο και συστράτευση. Το 4ήμερο των δράσεων του προγράμματος έκλεισε με το αισιόδοξο μήνυμα – επιμύθιο που προέταξαν όλοι οι φετινοί συμμετέχοντες έφηβοι – βουλευτές: «Το μέλλον είναι μπροστά μας και το μέλλον είμαστε εμείς»

Comments are closed.