Δράση κυκλοφοριακής αγωγής στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων της Ι.Μ.Πειραιώς

Μία ημέρα που θα χαραχτεί βαθιά στις μνήμες όλων των μαθητών και των μαθητριών μας ήταν η σημερινή. Το Λύκειό μας συμμετείχε στις βιωματικές εκδηλώσεις οδικής ασφάλειας που πραγμάτωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς” με τον Δήμο Πειραιώς( ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους παρόντες σήμερα στις δραστηριότητες κ. Καψοκόλη Γρηγόρη, αντιδήμαρχο προσόδων και εμπορίου του Δήμου Πειραιώς και τον αντιδήμαρχο κ.Καρύδη Δημήτρη).

Η εκδήλωση περιλάμβανε δύο μέρη. Το πρώτο (υλοποιήθηκε στις θεατρικές εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων μας), που παρουσίασε εξ ολοκλήρου και με τρόπο καθηλωτικό ο υπεύθυνος της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας, κ. Δημήτρης Χατζηδοπαυλάκης, αφορούσε στην θεωρητική εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών μας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την κυκλοφοριακή αγωγή (ο κίνδυνος ατυχήματος -δυστυχήματος υπό την επήρεια του αλκοόλ, η τεράστια προστασία που παρέχουν η ζώνη και το κράνος, τα μεγάλα ποσοστά νεανικής θνησιμότητας και μόνιμης αναπηρίας από τραυματισμούς σε τροχαία δυστυχήματα κ.α.).

Στο δεύτερο μέρος (υλοποιήθηκε στην πλατεία Θεμιστοκλέους) τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων και προσομοιωτών, αλλά πάντα με τη βοήθεια και την απαραίτητη συνδρομή του εξειδικευμένου προσωπικού. Ίσως ήταν το πιο ενδιαφέρον τμήμα της εκδήλωσης, αφού οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και ζήλο στις καινοτόμες πρακτικές του.

Είμαστε σίγουροι ότι οι σημερινές εμπειρίες και γνώσεις θα προάγουν ουσιαστικά την οδική και κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών μας και θα βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους.

Comments are closed.