Το Λύκειο της Ιεράς Μητροπόλεως υποδέχεται τους μαθητές του για να τους παράσχει:

Μόρφωση & Γνώση

Κάθε παιδί ξεχωριστά θα κληθεί να ανακαλύψει την ιδιοπροσωπία του, να ψηλαφίσει τις δυνατότητές του και να επιτύχει στην διαχείριση των ταλάντων του, ώστε να γίνει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Η διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων πραγματοποιείται από εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο έχει επιλεγεί με κριτήρια την παιδαγωγική του κατάρτιση, την αγάπη του για τους νέους, την ακεραιότητα και την προσωπικότητά του.

Συνείδηση εθνική & Πνευματική στήριξη

Σε μια εποχή που ο τόπος μας απαξιώνεται από εγχώριους και ξένους «εισαγγελείς», οι μαθητές μας θα γαλουχηθούν με την παράδοση και τις αξίες του γένους μας, εκείνες που καθιστούν τους Έλληνες λαό ευλογημένο και χαρισματικό.

Στην δύσκολη περίοδο της εφηβείας, όπου η άρνηση και η αντίδραση κυριαρχούν, τα παιδιά θα μάθουν να σχοινοβατούν στην χρεία της πειθαρχίας και στην ανάγκη της αληθινής ελευθερίας, έτσι ώστε να καταφέρουν την ψυχική τους ισορροπία.

Φιλίες αληθινές​

Νέοι με κοινά οράματα και προσδοκίες θα μάθουν να αγωνίζονται ο ένας δίπλα στον άλλον, αλληλέγγυα, χωρίς στείρους ανταγωνισμούς, μέσα σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον που θα απουσιάζουν όλα εκείνα τα στοιχεία που μεταποιούν τα πρόσωπα σε σκιές.

Μέ ὅλη μου τήν ἀγάπη
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ